fbpx

10-те причини защо професията на адвокат е толкова вълнуваща

професия адвокат и защо тя е толкова вълнуваща

10-те причини защо професията на адвокат е толкова вълнуваща:

професия адвокат и защо тя е толкова вълнуваща

1. Професията адвокат е за интелигентни хора

Не случайно си извървял нелекия и трънлив път на юриста. Ще можеш да използваш всички натрупани знания, за да разрешаваш сложни правни проблеми, да анализираш различни ситуации, да мислиш извън рамките, докато работиш над разплитането на сложни казуси, а това го могат само интелигентните личности.

 2. Ще помагаш.

Ще имаш възможност да помагаш на хора и организации. Да защитаваш техните права и законни интереси и да работиш за добри каузи, какво по-удовлетворяващо от това?

3. Работна обстановка.

Като адвокат, работата ти ще е изключително динамична и ще имаш възможността да общуваш с интересни, колоритни и ерудирани личности, които ще те стимулират да даваш най-доброто от себе си и да развиваш професионалните си качества. А чувството да се явиш в съдебна зала си заслужава да се изживее!

4. Пари!

Tова е професия, от която можеш да получаваш изключително добри приходи. За какво са ти? Ти най-добре знаеш това!

5. Престиж.

Проучванията показват, че адвокатската професия се нарежда сред една от най-престижните. Хората винаги ще гледат на теб с респект. Чувството, когато те питат с какво се занимаваш и ти отговаряш, че си адвокат, си заслужава да се изпита!

6. Умения, които можеш да използваш и в други сфери.

Професията Адвокат изисква притежаването на разнообразни умения, които се натрупват по време на работа. Натрупаният практически опит се цени високо и може да ви послужи изключително добре, в случай че искате да смените професионалната си сфера на развитие. Ще можете спокойно да работите в мениджмънта, като консултант по различни проекти, а защо не и като писател или като преподавател в университет.

7. Гъвкавост.

Това не е типичната работа от 9 до 5. Адвокатската професия е свободна и това предполага разчупено работно време, срещи извън офиса, явяване по дела, възможност за избор на клиенти и дела.

8. Контакти.

Адвокатите се срещат с хора от различни професионални сфери, като с практиката си развиват социалните си умения и започват да общуват с лекота с хората.

9. Различни области на практика.

Първият най-важен избор пред всеки адвокат е в каква правна сфера иска да развива практиката си. Добрите адвокати са специалисти по дадена правна област примерно данъчно право, вещно право, административен процес и имат възможност да избират делата, по които да работят, като по този начин и усъвършенстват практиката си в избраните области.

10. Влияние

От векове адвокатите са били тези, които са помагали в написването на законите, общността се е допитвала до тях а и много често са се отваряли вратите за по-високи позиции, чрез които могат да помагат на обществото.

Причините и ползите от това да станеш адвокат са безброй. А какви са твоите?